X10 expo & print sale
Nov
20
Nov 21

X10 expo & print sale

 • Volkshotel

Beelddragers X10 - expo & print sale

Op vrijdag 20 november om 17.00 uur opent platform Beelddragers de expo & print sale X10 (keer tien) in Werkplaats in het Volkshotel. Voor het vierde jaar op rij brengt Beelddragers 10 makers, 10 verhalen en 10 beelden samen om talent te vieren en de X10’s te verkopen. Zet een podcast op en laat je inspireren door de verhalen achter de beelden en/of koop een prachtig werk - dat enkel tijdens de expo maar €50,- kost in een editie van 30.
 

Kunst aan je muur!

Kunst ontdekken, kopen en aan je muur hebben is een fantastische ervaring die Beelddragers graag voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maakt. Tijdens de twee expo dagen koop je een X10 voor maar €50, in een editie van 30. Vooraf reserveren kan via de Vroege Vogel Verkoop, zie Beelddragers.nl voor info.
 

Furore

Dit jaar zijn vier van de tien plekken vergeven aan talenten die deze zomer zijn afgestudeerd en die Beelddragers graag Furore ziet maken: Roel van Eekelen (Illustratie, Willem de Kooning, 2015), Jip Piet (Fine Arts, KABK, 2015), Lotte Fondse (Fotografie, Gerrit Rietveld Academie, 2015) en Elske Verdoorn (Fotografie, KABK, 2015).
 

Makers

Lonneke van der Palen, Fedor Velyaminov, Merel Witteman, Elmer Driessen, Dagmar van Wersch & Bert Hana, Hester den Boer, Roel van Eekelen, Jip Piet, Lotte Fondse en Elske Verdoorn.
 

X10 expo & print sale

Werkplaats Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam
Opening vrijdag 20 november van 17.00 tot 22.00 uur
Open zaterdag 21 november van 12.00 tot 17.00 uur

Beelddragers bedankt FotoLab Kiekie voor de prints, het Volkshotel voor het hosten en Momice voor de event website. 

Museumnacht Amsterdam - Je bent zelf een icoon!
Nov
1
7:00 pm19:00

Museumnacht Amsterdam - Je bent zelf een icoon!

 • Joods Historisch Museum

Welk fotografisch icoon uit de collectie van Howard Greenberg past het beste bij jou? Beelddragers is tijdens Museumnacht Amsterdam op zaterdag 1 november te vinden in het Joods Historisch Museum, midden tussen Greenbergs indrukwekkende verzameling van iconische foto's van beroemde fotografen tot meesterwerken van minder bekende makers.

Uit deze enorme verzameling unieke beelden hebben wij een selectie gemaakt, waarmee fotograaf Dimitri Valentijn jou op iconische wijze vastlegt. Kom vanaf 19:00 uur langs in het JHM voor jouw eigen unieke portret!

80 bezoekers

© Dimitri Valentijn, 2014

© Dimitri Valentijn, 2014

X10 lost in spaces - expo & printsale
Oct
10
Oct 11

X10 lost in spaces - expo & printsale

 • Spaces Vijzelstraat

Vrijdag 10 oktober opent Beelddragers expo & print sale X10 lost in spaces. 10 jonge makers tonen en verkopen hun werk voor €50,- in een editie van 30.  Levenslessen van Rachel uit Friends, de ultieme Google top 40, een bizarre zoektocht naar een vader en een o zo herkenbaar verlangen naar liefde. In Spaces Vijzelstraat luister, kijk en dwaal je door de beelden en verhalen van getalenteerde beeldmakers, vertelt door Beelddragers.

X10 expo & print sale
10 maanden lang vroeg Beelddragers 10 talentvolle makers hun inspiratie te delen. Allemaal kregen ze dezelfde opdracht: vertel een verhaal over wat jou inspireert en maak er een beeld bij. Al deze beelden en verhalen komen op 10 en 11 oktober samen in één groepsexpositie. Florian Braakman, Anna van Lingen, Lana Mesic, Ludwig Volbeda, Maurice van Es, Wouter Venema, Marijke Groeneveld, Giulia Shah, Olya Oleinic en Kazuma Eekman delen alles in hun X10. De werken van deze talenten zijn tijdens de expo & print sale te koop voor maar €50,- in een editie van 30. Waarom elke dag kijken naar een anonieme poster als je ook een uniek beeld boven de bank kunt hangen?

Makers
Florian Braakman, Anna van Lingen, Lana Mesic, Ludwig Volbeda, Maurice van Es, Wouter Venema, Marijke Groeneveld, Giulia Shah, Kazuma Eekman, Olya Oleinic.

200 bezoekers

Expo’s maak je niet alleen: Stadsdeel Centrum helpt mee, FotoLab Kiekie verzorgt de prachtige prints, Momice zorgt voor audiovisuele ondersteuning, Spaces opent zijn deuren en Heineken geeft je een drankje. Merci!

10604013_720591711360294_1668857280253009625_o (500x333).jpg
© Françoise Bolechowski, 2014

© Françoise Bolechowski, 2014

Sep
13
5:00 pm17:00

StadsSalon

StadsSalon (voorheen Sense of Place) is een initiatief van Tracy Metz en Baptist Brayé. In hun prachtige woning aan de Herengracht in Amsterdam organiseren ze besloten culturele ontmoetingen. Tijdens de feestelijke opening van het pand cureerde Beelddragers een videowand. 

Onder de naam Viering van het leven - Gluur, kijk en bewonder: vier het feest met deze wonderlijke personages selecteert Beelddragers videowerken van 8 jonge beeldmakers.

Lees hier meer over de makers en hun werk. 

Furore
Sep
11
8:00 pm20:00

Furore

 • De SSBA Salon

Beelddragers kiest voor Furore het afstudeerwerk van drie jonge talentvolle beeldmakers uit de lichting 2014: Olya Oleinic (Fotografie, KABK), Giulia Shah (Fotografie, Rietveld) en Kazuma Eekman (Fine Arts, Willem de Kooning). Beelddragers ziet hen graag Furore maken. Op uitnodiging van SSBA Salon vraagt Beelddragers daarom deze drie makers hun beeld & verhaal te delen op donderdag 11 september om 20.00 uur in de Stadsschouwburg.

Van een bijzondere familiegeschiedenis, opgroeien voor de televisie of de enige universele gids voor alles, Olya, Giulia en Kazuma nemen je mee in hun werk en vertellen over het waarom. Beelddragers host de avond en interviewt de makers.  Stand-up columnist Elise Fikse vat als geen ander samen. Als publiek doe je mee en krijg je exclusief de kans de beelden & verhalen te kopen voor maar €50,-.

Meld je aan via Facebook.

10620502_861674877177454_6720578597163197734_o.jpg
May
30
Jun 27

X10 thema: sporen

 • Felix &Foam
Facebook-Banner-Felix (1).jpg

Voor &Collaborate daagt Beelddragers drie jonge talentvolle beeldmakers uit te werken binnen het X10 thema: Sporen. Sporen van tijdelijke bewoners, gasten en indringers. Sporen die heden en verleden verbinden. Sporen die leiden tot verhalen, schatten en geheimen.

Maurice van Es, Marijke Groeneveld en Wouter Venema gaan ieder op zoek naar een verhaal wat ze willen vertellen en verbeelden. Via een proces wat groeit, vorm krijgt, traag of snel is, helder of misschien wel een chaos. In de nok van Felix &Foam, kun jij de drie processen voor het eerst volgen. Beelddragers volgt de processen op de voet via het sporenregister en vertelt de verhalen. Na vier weken kun je de beelden exclusief kopen voor €75,- tijdens de finissage op vrijdag 27 juni. 

Kom dus vooral een keer langs en laat je eigen sporen achter. Beelddragers is er iedere vrijdag vanaf 30 mei, Marijke, Maurice en Wouter kun je iedere dag tegenkomen. 

Start 30.5 tot 27.6 / finissage & verkoop: vrijdag 27.6, vanaf 18u / Felix &Foam. 

© Françoise Bolechowski, 2014

© Françoise Bolechowski, 2014

Nov
28
Dec 1

X10 II

 • Toren

Beeld is van en voor iedereen. Toch is werk kopen niet voor iedereen weggelegd. Een galerie is eng, prijzen zijn hoog en het werk vaak onbegrijpelijk. Beelddragers antwoordt met de tweede editie van X10 (keer tien). 10 maanden lang vroeg Beelddragers iedere maand een talentvolle maker zijn of haar inspiratie te delen. Allemaal met dezelfde opdracht: vertel een verhaal over wat jou inspireert en maak er een beeld bij. Beelddragers interviewt de makers, schrijft hun verhaal op en brengt ze alle tien samen in de groepsexpositie X10 vanaf donderdag 28 november in bar/café Toren op het Overhoeksplein in Amsterdam Noord. In de expo toont én verkoopt Beelddragers de beelden in combinatie met verhaal voor €50,- in een oplage van 30.

Dennis Duijnhouwer, Adriana Bogdanova, Thijs Zweers, La Bolleur, Thomas van Linge, Father Futureback, Ola Lanko, David de Jong, Dayna Casey en Roselien Beerten gingen dit jaar voor Beelddragers op zoek naar een verhaal. Allen zijn ze veelbelovend, talentvol en inspirerend. Het medium en de uitwerking waren vrij, de uitkomst iedere keer anders. 10 verrassende verhalen en 10 nieuwe beelden die daaruit voort zijn gekomen. Het beeld komt tot leven doordat je als kijker het verhaal erachter kent. Zodat je begrijpt waar inspiratie vandaan komt en met nieuwe ogen naar hetzelfde beeld kijkt. Van imitatie Delfts Blauw, tot een verdwenen Rockefeller telg. Van een onbegrijpelijke unificatietheorie, tot een apetrotse Nollywood acteur. Kom, kijk, lees, koop en raak geïnspireerd X10.

350 bezoekers

Deze expo wordt mede mogelijk gemaakt door Voordekunst, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, FotoLabKiekie, Toren en Vrienden van Beelddragers.

Oct
1
Feb 28

Upload Identiteit

 • ProjectManagament Bureau

Beelddragers presenteert: Upload Identiteit. Vanaf 1 oktober is Beelddragers wederom een half jaar lang curator bij het ProjectManagement Bureau van de gemeente Amsterdam. Welke rol speelt het internet in de manier waarop jij jouw identiteit vormgeeft? Dit is de vraag die Beelddragers onderzoekt met de drie gekozen videowerken in Upload Identiteit. De werken van Jasper Snoek, Eef Hilgers en Christopher Holloran zijn te zien in de entree van het pand op de Weesperstraat 432. Loop vooral een keer binnen, kijk de beveiliging lief aan en geniet van het werk.

Installatie Eef Hilgers © Beelddragers, 2013

Installatie Eef Hilgers © Beelddragers, 2013

Installatie Jasper Snoek © Beelddragers, 2013

Installatie Jasper Snoek © Beelddragers, 2013

Sep
7
3:00 pm15:00

Beeldfest

 • Magneet Festival

Magneet Festival vroeg Beelddragers 'iets met foto's te doen' als onderdeel van de culturele programmering. Beelddragers bedacht een plan om de festivalbeleving vast te leggen.

In opdracht van Beelddragers maakte fotograaf Janus van den Eijnden (1983) op zaterdag 7 september tijdens Wilde Renate op Magneet Festival tientallen 'dubbelportretten' van bezoekers. Hij legde hen op camera vast aan het begin van de dag (voor) en vlak voordat de bezoeker het terrein verlaat (na). De dubbelportretten geven inzicht in de beleving van de bezoeker, zonder de bepalende context van het festival zelf. Kunnen we tegen een neutrale achtergrond zien hoe de beleving van het festival is geweest?

© Janus van den Eijnden, 2013

© Janus van den Eijnden, 2013

Apr
26
Apr 28

Never Wither

 • Galerie Bart

Ruim 7 jaar geleden maakte fotograaf Dennis Duijnhouwer zijn eerste foto van een nepplant. Er was iets aan het tafereel dat hem intrigeerde. Een groen gekleurd stilleven dat nooit zal verwelken. Waarom bestaan er eigenlijk kunstbloemen? Wat doen ze in ons straatbeeld? Sindsdien gaat geen nepplant hem onopgemerkt voorbij en is zijn archief nog steeds groeiende. Op vrijdag 26 april opent Beelddragers Never Wither, een eerste kennismaking met dit bijzondere doorlopende project.

Met zijn serie Never Wither legt Duijnhouwer de bijzondere wereld van de nepplant bloot. Niet dat hij al die jaren actief op zoek is gegaan naar deze objecten, ze passeerden hem. In een portiek, in een club, in een taxi en ook regelmatig onderweg. We zien ze in het blauw maar ook in het felroze. We zien ze zielig in het hoekje van de gang maar ook pompeus in het midden van een woonkamer. We gebruiken ze voor hun esthetische kwaliteiten en soms ook als religieus offer.

350 bezoekers

Deze expo wordt mede mogelijk gemaakt door AAP-lab en Galerie Bart.

© Françoise Bolechowski, 2013

© Françoise Bolechowski, 2013

Mar
1
Sep 19

[In]dividu

 • ProjectManagement Bureau

Beelddragers presenteert: [In]dividu. Vanaf 1 maart is Beelddragers een half jaar lang curator bij het ProjectManagement Bureau van de gemeente Amsterdam. Beelddragers introduceert drie makers, drie videowerken die gaan over hoe mensen zich bewegen in het grotere geheel van een stad, een groep of hun familie. De werken van makers Willem Aerts, Olfa Ben Ali en Teun Vonk zijn te zien in de entree van het pand op de Weesperstraat 432. Loop vooral een keer binnen, kijk de beveiliging lief aan en geniet van het werk.

De finissage is op 19 september van 17:00 tot 19:00 uur. De Kunstcommisie geeft een introductie, Beelddragers host de talks, de geselecteerde makers vertellen over hun werk en geïnteresseerden kunnen hun vragen stellen en hun opmerkingen delen.

Installatie Willem Aerts © Beelddragers, 2013

Installatie Willem Aerts © Beelddragers, 2013

individu2.jpg
Dec
14
Dec 16

X10 I

 • DEC70

De opdracht is simpel. Ga op zoek naar een verhaal dat je inspireert en maak hier een beeld bij.

10 makers, 10 beelden, 10 verhalen, 1 opdracht, 1 expo. Otto Kaan, Dana Slijboom, Un Demi, David Laport, Adrian Woods, Roxanne Dekker, Gijs Kast, Anne Huijnen, Abel Minnee en Jacob Raeder: alle 10 vertellen ze hun persoonlijke verhaal over inspiratie en maken er in opdracht van Beelddragers een nieuw beeld bij. Beelddragers brengt ze alle 10 samen op vrijdag 14 december tijdens X10 (keer tien).

In een bijzondere expo toont én verkoopt Beelddragers de beelden in combinatie met verhaal voor €50,- in een editie van 50. 10 verrassende verhalen, 10 verschillende achtergronden en 10 nieuwe beelden die daaruit voort zijn gekomen. Van Justin Bieber in de Gobi woestijn tot je lievelingsnummer van de Talking Heads. Van een hoogst interessante brandblusser tot herkenbaar ongemak in de mode. Kom, kijk, lees, koop en raak geïnspireerd X10.

400 bezoekers

X10 wordt mede mogelijk gemaakt door FotoLabKiekie Amsterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en DEC70.

Apr
15
Apr 17

Scene

 • De Wittenplaats

Eventfotografie, irritant, in your face, gênant en niet altijd waar je op zit te wachten, maar tegelijkertijd het ondergeschoven kindje van de fotografie. Als het aan Beelddragers ligt niet lang meer. Beelddragers toont in Scene zes jonge, getalenteerde en up and coming fotografen die het niveau van de gemiddelde partypic ruim overstijgen. Dennis Duijnhouwer, Dennis Swiatkowski, Catharina Gerritsen, Robbie Baauw, David Koppelaar en de Fotomeisjes. Zij tonen eventfotografie maar dan net anders,  experimenteel en vooruitstrevend, die toch alleen nog maar te zien is op Facebook of een verborgen blog. Beelddragers haalt de foto’s uit de scene en toont het in de galerie.

Alle deze fotografen hebben een eigen stijl en coveren hun eigen scene. Hierdoor krijgen we niet alleen een overzicht van het uitgaan in Amsterdam anno 2011, maar ook een sneak preview op de nieuwste generatie fotografie.

450 bezoekers

scene1.jpg
Dec
2
8:30 pm20:30

Scoop

 • Club 8

Om Nalden te quoten: "CRAZY! Heel tof, bizar en emotioneel". Vergeet Social Network, Beelddragers presenteert op 2 december 2010 de première van Catfish: de enige echte film over Facebook. Social media: iedereen heeft het, iedereen heeft er een mening over en iedereen is er stiekem verslaafd aan. De documentaire Catfish gaat over de confrontaties, dilemma’s en veranderende relaties van onze huidige internetgeneratie. De avond start met de korte film Farewell Facebook en een introductie door regisseur en jonge filmmaker Joep van Osch. Na de film volgt de afterparty met dj’s Joshua Walter, DoctR en Mr. Rootz.

80 bezoekers

© Ivo de Bruijn, 2010

© Ivo de Bruijn, 2010