X10 II


  • Toren Overhoeksplein 1031 KS Amsterdam

Beeld is van en voor iedereen. Toch is werk kopen niet voor iedereen weggelegd. Een galerie is eng, prijzen zijn hoog en het werk vaak onbegrijpelijk. Beelddragers antwoordt met de tweede editie van X10 (keer tien). 10 maanden lang vroeg Beelddragers iedere maand een talentvolle maker zijn of haar inspiratie te delen. Allemaal met dezelfde opdracht: vertel een verhaal over wat jou inspireert en maak er een beeld bij. Beelddragers interviewt de makers, schrijft hun verhaal op en brengt ze alle tien samen in de groepsexpositie X10 vanaf donderdag 28 november in bar/café Toren op het Overhoeksplein in Amsterdam Noord. In de expo toont én verkoopt Beelddragers de beelden in combinatie met verhaal voor €50,- in een oplage van 30.

Dennis Duijnhouwer, Adriana Bogdanova, Thijs Zweers, La Bolleur, Thomas van Linge, Father Futureback, Ola Lanko, David de Jong, Dayna Casey en Roselien Beerten gingen dit jaar voor Beelddragers op zoek naar een verhaal. Allen zijn ze veelbelovend, talentvol en inspirerend. Het medium en de uitwerking waren vrij, de uitkomst iedere keer anders. 10 verrassende verhalen en 10 nieuwe beelden die daaruit voort zijn gekomen. Het beeld komt tot leven doordat je als kijker het verhaal erachter kent. Zodat je begrijpt waar inspiratie vandaan komt en met nieuwe ogen naar hetzelfde beeld kijkt. Van imitatie Delfts Blauw, tot een verdwenen Rockefeller telg. Van een onbegrijpelijke unificatietheorie, tot een apetrotse Nollywood acteur. Kom, kijk, lees, koop en raak geïnspireerd X10.

350 bezoekers

Deze expo wordt mede mogelijk gemaakt door Voordekunst, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, FotoLabKiekie, Toren en Vrienden van Beelddragers.