Museumnacht Amsterdam - Je bent zelf een icoon!

Wat voor icoon ben jij? Als je temidden van James Dean, Migrant Mother, Falling Soldier en alle andere iconische foto’s uit de collectie van Howard Greenberg staat, welke spreekt jou het meeste aan? Flaneer je over de straten van New York, vind jij je inner kind weer terug of ben je toch die noeste arbeider op het veld?

Tijdens Museumnacht Amsterdam op zaterdag 1 november is Beelddragers omgeven door iconen in de expo Masterpieces from the Howard Greenberg Collection in het Joods Historisch Museum. Greenbergs passie voor fotografie heeft geleid tot een collectie van meer dan 500 foto’s, van zowel grote namen als van minder bekende fotografen. Uit deze enorme verzameling unieke beelden hebben wij een selectie gemaakt, waarmee fotograaf Dimitri Valentijn jou op iconische wijze vastlegt. Kom vanaf 19:00 uur langs in het JHM voor jouw eigen unieke portret!

Back in time © Dimitri Valentijn, 2012

Back in time © Dimitri Valentijn, 2012

Over Dimitri Valentijn
Dimitri Valentijn transformeerde van Rode Baret bij de Koninklijke Landmacht tot professioneel fotograaf en studeerde af aan de Fotoacademie in Amsterdam. In zijn werk combineert hij zijn eigen verhaal met dat van anderen door beelden of objecten te projecteren op schermen, mensen en/of woonruimte. 

dimitrivalentijn.nl