X10 aan de muur in de Vijzelbuurt

X10 aan je muur! Beelddragers zoekt voor haar projecten altijd naar onverwachte locaties en Spaces Vijzelstraat, de locatie van X10 lost in spaces op 10 en 11 oktober, is dat ook. Maar de expo & print sale vindt niet alleen in het pand plaats: ook de buurt doet mee. X10 beelden worden in de aanloop naar 10 oktober uitgeleend aan ondernemers en buurtbewoners in de Vijzelbuurt, zodat ze kunnen ervaren hoe het is om kunst aan de muur te hebben.

Voor het X10 beeld van Marijke Groeneveld vonden we een mooi plekje aan de muur bij Rogh’s Deli aan de Vijzelgracht. Eigenaar Marcel: “Als de muren leeg zijn, heb je ook niets om over te praten.” Ook een Japanse klant in de zaak kan de kunst aan de muur waarderen: “I really like it. I ... I don't know how to say it, but I really like it!”

Het X10 beeld van Wouter Venema is tijdelijk te bewonderen bij Roselien thuis aan haar muur in de Kerkstraat. Roselien is dolenthousiast en zegt dat het wel goed zit met de match die we maakten. "Ik heb het nu bijna een week hangen, verveelt absoluut niet! Leuk is ook dat de meeste mensen die langskomen zeggen dat ze het niet bij me zouden matchen, maar het wel gaaf vinden staan in het totaalplaatje van m'n huis."

Ook een X10 aan je muur? Kom 10 en 11 oktober naar expo & print sale in Spaces Vijzelstraat. Van elk werk zijn slechts 30 prints beschikbaar, dus wees er op tijd bij!