Scary Beautiful

Te kleine schoenen, moeilijk strakke jurken, bizar hoge hakken, loeistrakke paardenstaarten en nietsverhullende broeken. Wat doen vrouwen zichzelf af en toe aan? En vooral waarom? Dat moet Leanie van der Vyver (Design Lab, Rietveld 2012) zich ook hebben afgevraagd toen zij begon aan haar eindexamenwerk Scary Beautiful. Het eindresultaat? Een paar gaga-esque palen waarop onmogelijk te lopen valt. We zien een filmpje waarin het model het wel probeert. Zij is de lulligste niet. Het filmpje intrigeert. We zien een letterlijke uitbeelding van onmacht en ongemak. In een zoektocht naar perfectie spelen we volgens Van der Vyver voor god. We zijn constant bezig onszelf fysiek te perfectioneren. Wat is het nieuwe schoonheidsideaal? En wanneer bereiken we perfectie? Het einde is zoek, zover is duidelijk.