Slash, slash, slash

The Art of Recycling and the Recycling of Art © Emmett Williams

The Art of Recycling and the Recycling of Art © Emmett Williams

In het kader van Foto Kopie, de Monthly gemaakt door Zine makers Un Demi, hierbij een stukje Xerox art. Xerox art is ooit begonnen door Fluxus-kunstenaars als vorm van protest tegen de stoffige, ingedutte museumwereld. Wat begon als een experiment met een nieuw blits apparaat, is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde kunstvorm. Wij zijn fan van voorloper Emmett Williams. Voor zijn boek Deutsche Gedichte maakte hij 70 ‘Lichtskulpturen’ voor bij zijn gedichten.

Hij nam een velletje papier en viel ze aan met een stanleymes. In zijn eigen woorden ‘slash, slash, slash’, compleet willekeurig. Dan het papier op de kopieermachine, druk op de startknop en gaan. Het licht van de machine ‘schrijft’ door de snedes en daar is het. 70 prachtige, unieke zwart-wit tekeningen. Hier onze Beelddragers lievelings, wij gaan er morgen zelf mee aan de slag.