"You're such a handmodel"

Verfrissend, origineel en met oog voor detail. Een clip voor De Jeugd, een reclame voor BugaBoo in samenwerking met Victor en Rolf of een smeltend konijn als leader voor een KRO special. Het Nederlandse kunstenaarsduo Lernert (1977) & Sander (1969) breekt met hun kunst de muur af tussen commercieel en autonoom werk. Alles in diezelfde kenmerkende stijl. Een zacht kleurenpalet, een witte studio achtergrond en veelal een set gebruiksvoorwerpen met een missie. Is het kunst of is het commercieel werk? Waarom niet beiden?

Net als monthlymaker Adrian Woods creeëren zij in de studio hun eigen wereld. Met huishoudelijke apparaten, muziekinstrumenten, bloemstukken en discodip construeren zij installaties. Altijd goed te begrijpen, immer met een kwinkslag, zonder zichzelf te serieus te nemen. Voor de nieuwe ‘Handmade’ issue: vroeg Wallpaper magazine Lernert & Sander een samenwerking aan te gaan met pakkenmerk Brioni. Twee ‘merken’ die bekend staan om hun vakmanschap en hun hoge level van afwerking. Het resultaat? Ooit een hand de catwalk zien lopen in Brioni?