Beelddragers in Felix &Foam

© Beelddragers, 2014

© Beelddragers, 2014

We zijn begonnen! Foam curator Kim Knoppers heeft voor &Collaborate verschillende collectieven uitgenodigd, die ieder een maand lang de mogelijkheid krijgen om zichzelf te presenteren in Felix &Foam. Van 30 mei tot vrijdag 27 juni zijn wij dat. Voor &Collaborate daagt Beelddragers drie jonge talentvolle beeldmakers uit te werken binnen het X10 thema: Sporen. Sporen van tijdelijke bewoners, gasten en indringers. Sporen die heden en verleden verbinden. Sporen die leiden tot verhalen, schatten en geheimen.

Maurice van Es, Marijke Groeneveld en Wouter Venema gaan ieder op zoek naar een verhaal dat ze willen vertellen en verbeelden. Het is een work in progress dat groeit, vorm krijgt, traag of snel is, helder of misschien wel een chaos. In de nok van Felix &Foam kun je de drie processen voor het eerst volgen. Beelddragers volgt de processen op de voet via het sporenregister en vertelt de verhalen. Na vier weken kun je de beelden exclusief kopen voor € 75 tijdens de finissage op vrijdag 27 juni.

Op de eerste dag zijn we begonnen met het verdelen van de ruimte. Een introductietekst midden in de ruimte, een vitrine met het sporenregister en de eerste beelden en verhalen van de zoektocht van Maurice, Marijke en Wouter zijn daarin te zien en te volgen. Ook hebben we iedere maker gevraagd wat ze de komende maand gaan doen en wat sporen voor hen betekenen. Het resultaat hebben we gefilmd en is vanaf vrijdag 6 juni te zien in Felix &Foam.

Beelddragers kijkt uit naar de veranderingen in het proces en in de ruimte. Kom dus vooral een keer langs en laat je eigen sporen achter. Beelddragers is er iedere vrijdag vanaf 30 mei en Marijke, Maurice en Wouter kun je iedere dag tegenkomen. Meer info en beeld vind je in het Facebook event:
https://www.facebook.com/events/619911591439266/?fref=ts.

Felix &Foam is iedere dag open van 11.00 tot 19.00 uur en gratis toegankelijk.

Start 30.5 tot 27.6 / finissage & verkoop: vrijdag 27.6, vanaf 18u / Felix &Foam, Keizersgracht 324, Amsterdam.