Beelddragers in Felix &Foam - Wouter Venema

Week 4 van Beelddragers in &Collaborate, Felix &Foam. Marijke Groeneveld, Wouter Venema en Maurice van Es naderen het einde van hun proces. Het einddoel? 1 beeld en 1 verhaal dat hun inspiratie binnen het thema Sporen vertelt. Deze week lichten we Wouter Venema uit. Hij volgt momenteel een residency aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. Wouter vroeg voor Beelddragers 5 bevriende kunstenaars het spel Chinese Whisper met hem te spelen. Je kent het nog wel: een fluisterestafette in een kring, waarbij de uitkomst niet te voorspellen is. De nieuwste whisper is van Koen Taselaar. Hij maakte een fantastische tekening als reactie op de tekst ‘ca_y_est’ van Jellichje Reijnders.

In het sporenregister in de tentoonstelling kun je de voortgang van iedere maker volgen. Hier de voorgang van Wouter aan de hand van zijn sporenregister:

BD, 16/06/14

4. ‘blackout-blindspots’. Beeld van Koen Taselaar

De tekst van Jellichje Reijnders ‘ca_y_est’ leest als een trein. In volle snelheid langs alle indrukken. Alsof je een hol in wordt getrokken. Dat was het uitgangspunt voor Koen, de start van zijn beeld. Eerst de bovenste laag, opgebouwd met potlood: keukentegels aaneengeschakeld in een hypnotiserend patroon. Daartussen, met pen, de titel van het beeld: ‘blackout-blindspots’. Een blinde vlek, die zich alleen onthult als je goed focust en je niet laat afleiden door het duizelingwekkende patroon.

Nog iets meer dan een week voor de onthulling op vrijdag 27 juni vanaf 18.00 uur in Felix &Foam. Klim voor die tijd een keer de trappen op en bekijk de work in progress tentoonstelling live. Oh en blijf op de hoogte via Facebook: 
https://www.facebook.com/events/619911591439266/

blackout-blindspots © Koen Taselaar

blackout-blindspots © Koen Taselaar