Upload Identiteit - Jasper Snoek

Beelddragers presenteert: Upload Identiteit. Vanaf 1 oktober is Beelddragers wederom een half jaar lang curator bij het ProjectManagement Bureau van de gemeente Amsterdam. Welke rol speelt het internet in de manier waarop jij jouw identiteit vormgeeft? Dit is de vraag die Beelddragers onderzoekt met de drie gekozen videowerken in Upload Identiteit. De werken zullen te zien in de entree van het pand op de Weesperstraat 432. Hierbij een voorproefje van maker #1 Jasper Snoek.

Jasper Snoek is eindeloos gefascineerd door de rol van het internet als bron van onze beeldcultuur. Voor I Came So Lame en .Gif me moar!!! zocht hij de krochten van het internet af, op zoek naar beeld waarin de grenzen van het visueel morele worden opgezocht, overschreden en aan de kaak worden gesteld. Hij bewerkte de beelden en maakte er een digitale collage en animatie van.

Upload Identiteit © Beelddragers, 2013

Upload Identiteit © Beelddragers, 2013

Jasper Snoek is eindeloos gefascineerd door de rol van het internet als bron van onze beeldcultuur. Voor I Came So Lame en .Gif me moar!!! zocht hij de krochten van het internet af, op zoek naar beeld waarin de grenzen van het visueel morele worden opgezocht, overschreden en aan de kaak worden gesteld. Hij bewerkte de beelden en maakte er een digitale collage en animatie van.

Hij ziet het internet als een afspiegeling van de ‘echte’ wereld, een spel waarin vrijwel alle facetten van de menselijkheid toegankelijk zijn, maar waar geen nuance meer wordt toegepast. In I Came So Lame en .Gif me moar!!! wordt de kijker geconfronteerd met de gevolgen die deze democratiserende functie van het internet met zich meebrengt. Hiermee stelt Snoek vragen over de verschuiving in betekenis van thema’s als schoonheid, cultuur, (zelf)censuur, communicatie en kunst, in de context van het internet.

Jasper Snoek studeerde in 2013 af aan het AKV St. Joost in Breda. Snoek onderzoekt in zijn werk de relatie tussen het internet en onze groeiende beeldcultuur. Zijn afstudeerwerk werd genomineerd voor een Youngblood award en was te zien tijdens het GOGBOT media, art en music festival 2013 in Enschede.

Meer afbeeldingen op Facebook:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.527016934051107.1073741833.151...