Upload Identiteit - Christopher Holloran

Een jongen en een meisje wonen aan verschillende kanten van de oceaan. De jongen woont in Amsterdam, het meisje in New York. Ze zijn verliefd, maar de afstand weerhoudt hen elkaar te ontmoeten. In Wile E. zien en horen we hoe de twee hun dagelijks leven leiden en met elkaar communiceren, online en over de telefoon. In eerste instantie lijkt het een realistische situatie, tot we erachter komen dat de personages leven in een hyperrealiteit. Een wereld die speciaal gecreëerd is voor hen alleen. Christopher Holloran gebruikt in Wile E. verschillende technieken, van projecties op papier tot animatie. Hij toont de gebruikte (film)technieken zichtbaar in beeld om de kijker ervan bewust te maken hoe verschillende hyperrealistische media ons dagelijks afleiden van de realiteit.

Christopher Holloran (Verenigd Koninkrijk, 1987) studeerde in 2012 af aan de Gerrit Rietveld Academie. In zijn werk onderzoekt hij hoe hyperrealiteit werkt en ook ontkracht kan worden. Holloran werd genomineerd voor een StartPoint Prize Award. Zijn afstudeerfilm Wile E. werd vertoond op verschillende festivals, waaronder het Nederlands Film Festival.

www.holzor.com

Wile E. © Cristopher Holloran

Wile E. © Cristopher Holloran