Beeldfest

Het festivalseizoen zit er na dit weekend echt op. Gelukkig hebben we de foto's nog. Facebook en Instagram staan vol met menigten tegen een zakkende zon en portretten van groepen festivalgangers die zich gewillig overgeven aan de voorgeschreven thema’s. Wij hebben het anders aangepakt. In opdracht van Beelddragers maakte fotograaf Janus van den Eijnden (1983) op zaterdag 7 september tijdens Wilde Renate op Magneet Festival tientallen 'dubbelportretten' van bezoekers.

Hij legde hen op camera vast aan het begin van de dag (voor) en vlak voordat de bezoeker het terrein verlaat (na). De dubbelportretten geven inzicht in de beleving van de bezoeker, zonder de bepalende context van het festival zelf. Kunnen we tegen een neutrale achtergrond zien hoe de beleving van het festival is geweest? Oordeel zelf.

De dubbelportretten kun je bekijken op onze Facebookpagina: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.515022648583869.1073741832.151....

Beeldfest © Janus van den Eijnden, 2013

Beeldfest © Janus van den Eijnden, 2013