Dennis Duijnhouwer: Never Wither, het geheime leven van de nepplant

Ruim zeven jaar geleden maakte fotograaf Dennis Duijnhouwer zijn eerste foto van een nepplant. Er was iets aan het tafereel dat hem intrigeerde. Een groen gekleurd stilleven dat nooit zal verwelken. Waarom bestaan er eigenlijk kunstbloemen? Wat doen ze in ons straatbeeld? Sindsdien gaat geen nepplant hem onopgemerkt voorbij en is zijn archief nog steeds groeiende. Op vrijdag 26 april opent Beelddragers Never Wither, een eerste kennismaking met dit bijzondere doorlopende project.

Met zijn serie Never Wither legt Duijnhouwer de bijzondere wereld van de nepplant bloot. Niet dat hij al die jaren actief op zoek is gegaan naar deze objecten, ze passeerden hem. In een portiek, in een club, in een taxi en ook regelmatig onderweg. We zien ze in het blauw, maar ook in het felroze. We zien ze zielig in het hoekje van de gang, maar ook pompeus in het midden van een woonkamer. We gebruiken ze voor hun esthetische kwaliteiten en soms ook als religieus offer.

ZONDAGMIDDAG MET DENNIS
Wat hebben nepplanten met de Kamasutra te maken? Hard//Hoofd columniste Ava Mees List geeft op de zondagmiddag 28 april antwoord op deze en andere prangende vragen. Dennis Duijnhouwer vertelt zonder geur maar in kleur over zijn bijzondere doorlopende project Never Wither. 

Never Wither Matino #2, Italy © Dennis Duijnhouwer, 2012

Never Wither Matino #2, Italy © Dennis Duijnhouwer, 2012

locatie: Galerie Bart, Bloemgracht 2
opening expo: 26 april 18.00 – 22.00 uur
open: 27 april 11.00 – 17.00 uur, 28 april 11.00 – 14.00 uur
Zondagmiddag met Dennis: 28 april 14.00 – 15.30 uur. Kaarten voor de zondagmiddag zijn €5 p.p., te reserveren via info@beelddragers.nl.

Deze expo wordt mede mogelijk gemaakt door AAP-lab en Galerie Bart.