Mamika

De oma van de Franse fotograaf Sacha Goldberger heet Frederika. Frederika is zeker geen oma Koos. Ze heeft geen iPad en geen vluchtsimulator. Maar Frederika is wel echt. Toen Goldberger zijn 91-jarige oma steeds eenzamer en depressiever zag worden, greep hij in. De vrouw die in Budapest werd geboren, tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden hielp onderduiken, vervolgens leefde onder communistisch bewind en uiteindelijk emigreerde naar Frankrijk is een held. Een super oma.

Om mamika (Hongaars voor oma) op te vrolijken besloot Goldberger haar onder andere in een superheldpakje te stoppen en in de meest bizarre posities te fotograferen. Mamika was er wel voor in, ze had verder toch niet zoveel te doen. In mum van tijd werd mamika een hit, inclusief MySpace account en Facebookpagina met vele fans. Een beetje overdonderd, maar zichtbaar genietend, is mamika inmiddels een model met aanzien. Dus, dit weekend niets te doen? Oma al een tijdje niet meer gezien? Neem je camera mee en denk aan mamika Frederika!

mamika © Sacha Goldberger

mamika © Sacha Goldberger