SSBA Salon Beeldblog No. 3

Adriana Bogdanova werkt graag met bestaand beeld. Eenmaal gevonden voegt ze hier zelf elementen aan toe. Hierdoor ontstaat, laag na laag, een nieuwe vorm, een nieuw beeld. Vaak gaat Bogdanova's werk over dieren. Gefascineerd is ze door de manier waarop zij zich voortbewegen, verschuilen in en verhouden tot de natuur. Neem bijvoorbeeld de rups. Waar ze vroeger een gruwelijke hekel had aan rupsen, blijkt dit in haar werk een welkom onderwerp om uit te buiten. De vormen, de verscheidenheid aan soorten, de stadia die bestaan voor zo’n klein beestje. Ze raakt geïnspireerd en gebruikt de basisvormen van de rups als uitgangspunt voor een nieuwe collage.

Metamorphosis 15 © Adriana Bogdanova, 2013

Metamorphosis 15 © Adriana Bogdanova, 2013

Ze voegt een nieuwe achtergrond toe in PhotoShop en speelt met de kleuren waaruit het wezentje is opgebouwd. Een metamorfose van een metamorfose zogezegd. Nooit laat ze het eindstadium van de rups zien, dat doet de natuur immers zelf al. Liever probeert ze de rups om te toveren tot iets wat het niet is en zelf nooit zou kunnen worden. Een mysterieus wezen dat ook door kan gaan voor... zwevend ruimteschip? Een knuffelbeertje? Dat is aan jou als kijker. De natuur is een wonderlijk ding, maar techniek kan ook wel wat.

Meer beeld is te vinden via de website van SSBA Salon:
http://ssba-salon.nl/#!/art/beelddragers-adriana-bogdanova