Elske Verdoorn

Fotografie, KABK, 2015

De manier waarop ze haar onderwerpen behandelt gebeurt altijd met veel respect, liefde en geduld. Ze is geïntrigeerd door mensen die buiten de lijntjes kleuren en geeft hen graag een podium.

 
 

Fotograaf Elske Verdoorn (Fotografie, KABK 2015) studeerde dit jaar af aan de KABK. Voor haar afstudeerproject ‘Bewoners van Domus’ bezocht ze twee maanden lang een instelling voor mensen met een verslaving en psychische klachten. Met een aantal bewoners ontwikkelde ze een eigen beeldtaal. Een proces van wederzijds vertrouwen opbouwen en de controle uit handen durven geven. Die bijna magische onvoorspelbaarheid trekt haar. Het maakt haar scherper en verruimt haar beeld op de wereld.

Elske studeerde antropologie voordat zij de overstap maakte naar fotografie. De manier waarop ze haar onderwerpen behandelt gebeurt altijd met veel respect, liefde en geduld. Ze is geïntrigeerd door mensen die buiten de lijntjes kleuren en geeft hen graag een podium. Diezelfde werkwijze zet zij voort in deze X10. Peinzend over de invulling van haar beeldverhaal fietst Elske Verdoorn door Den Haag. Dan, alsof het zo had moeten zijn, doemt in de verte een opvallende verschijning op. Instinctief knijpt Elske in haar handremmen en besluit op de man af
te stappen.

Meet Prince Mike Johnson: zanger, danser, filmproducer en motivational speaker.  

 

elskeverdoorn.nl

Wie in Den Haag woont is waarschijnlijk al bekend met deze lokale ster. Hij lijkt een combinatie van Michael Jackson, een toverdokter en een ruimte-cowboy. Waarom zou je één stropdas dragen als je er ook drie kunt dragen? Ze stapt op hem af en begint een gesprek. Voor ze het weet zitten ze samen in de Burger King en hebben het over het leven, beroemd worden en blijven. Al snel maakt ze kennis met zijn motiverende kant: "Life is unique… Je moet je geen zorgen maken en creative zijn, enjoy life, oké? Als jij blij bent met je carrière kan je echt gelukkig zijn, Elske. Je moet vrij zijn."

Ze vraagt of ze hem binnenkort mag portretteren, hij stemt vol enthousiasme in. Sterker nog, de foto’s worden direct gemaakt. Prince Mike zingt, danst en trekt zijn beste moves uit de kast voor haar. Eenmaal thuis bekijkt ze de foto’s maar ziet dat de achtergrond hem geen recht doet. Hij overstijgt de stad dus die moet eruit. De achtergrond wordt zwart, na het afdrukken van de foto prikt ze er gaatjes in waarna ze een flitser erachter plaatst. Het uiteindelijke resultaat Prince Mike Johnson zie je hier. Prince Mike vindt het resultaat prachtig. “Alles wat kan afleiden is er niet meer en wat overblijft is ruimte voor geweldige en belangrijke dingen. Power, love & extreme rebranding.”
Amen brother.

 
Prince Mike Johnson © Elske Verdoorn, 2015
 

   Prince Mike Johnson © Elske Verdoorn, 2015


Print Specificaties
Inkjet print high gloss, 42 x 59,4 cm
€75,-, editie van 30