SSBA Salon

 

SSBA Salon is de Culturele Deeltjesversneller van de Stadsschouwburg Amsterdam. Ze hebben een online magazine en een eigen ruimte in de schouwburg. Samen met tal van Amsterdamse initiatieven organiseren ze hier uiteenlopende events en bieden ze een podium voor een jonge generatie makers, denkers en doeners. Dit sluit perfect aan bij de doelen van Beelddragers. 

Afgelopen jaren verzorgde Beelddragers al maandelijks content op de SSBA Salon website, maar op donderdag 11 september 2014 organiseerden we voor het eerst samen een event: X10 Furore. Beelddragers koos voor Furore het afstudeerwerk van drie jonge talentvolle beeldmakers uit de lichting 2014: Olya Oleinic (Fotografie, KABK), Giulia Shah (Fotografie, Rietveld) en Kazuma Eekman (Fine Arts, Willem de Kooning). Beelddragers ziet hen graag Furore maken. Op uitnodiging van SSBA Salon, vroeg Beelddragers daarom deze drie makers hun beeld en verhaal te delen in de Stadsschouwburg.

Van een bijzondere familiegeschiedenis, opgroeien voor de televisie of de enige universele gids voor alles, Olya, Giulia en Kazuma namen je mee in hun werk en vertelden over het waarom. Beelddragers hoste de avond en interviewde de makers. Stand-up columnist Elise Fikse vatte als geen ander samen. Het publiek deed mee en kreeg exclusief de kans de beelden en verhalen te kopen voor slechts €50.

ssba-salon.nl

 
10700609_861675053844103_8751666616411106714_o.jpg